تغذیه در ایام امتحانات

تغذیه در ایام امتحانات

در ایام امتحانات یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد مصرف مواد غذایی مناسب است. زیرا در ایام امتحانات دانش آموزان نیاز به تمرکز بیشتری دارند و باید با مصرف غذاها و مواد غذایی انرژی زا بازده مغز را بالا برد.

تغذیه در ایام امتحانات و انواع آن

نوع مواد غذایی مصرفی و تغذیه در ایام امتحانات موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد. این که مصرف چه مواد غذایی انرژی تحلیل رفته را باز می گرداند و باعث می شود راندمان و بازده ما در زمان مطالعه پایین نیاید. خیلی از ما در زمان استرس و اضطراب دچار پرخوری می شویم که خیلی از این پرخوری ها و زیاده روی ها نه تنها کمکی نمی کند تا انرژی خود را باز یابیم بلکه مضر و بی فایده هم هستند. بنابراین دانستن این که چگونه می توانیم انرژی مورد نیاز برای تمرکز را با تغذیه مناسب تامین کنیم مهم است. زمان امتحانات هم زمانی پر از تنش است که باید به درستی مدیریت شود.

در زمان امتحانات نباید بین وعده های غذایی بیشتر از چهار ساعت فاصله باشد. بهتر است وعده هایی که مصرف می کنیم دارای مواد مغذی باشد. از سبزیجات و مواد دارای فیبر استفاده شود. موادی که به افزایش تمرکز و بازگرداندن قدرت از دست رفته کمک کند.

به طور کلی داشتن رژیم غذایی مناسب همیشه مهم بوده و هست اما تغذیه در ایام امتحانات که بیشتر از مغز استفاده می شود اهمیت این قضیه را بیشتر می کند. چون برای این که کارایی مغز پایین نیاید باید مداوم انرژی از دست رفته آن را تامین کرد. دو ماده اصلی مورد استفاده مغز اکسیژن و گلوکز است که در صورت کمبود این دو مغز عملکرد خوبی نخواهد داشت. گلوکز را می توان از موادی مانند برنج، ماکارونی، عدس، نان و … دریافت کرد.

سعی کنید هیچ کدام از وعده های غذایی را برای این که زمان بیشتری برای درس خواندن صرف کنید حذف نکنید، زیرا تغذیه درست و به موقع به اندازه زمان مناسب برای خواندن، مفید و با ارزش است. در عوض از خوردن موادی که ارزش غذایی کمی دارند بپرهیزید. صبحانه کامل و مفید را در شروع صبح فراموش نکنید. خصوصا اگر زمان امتحان صبح باشد. صبحانه کامل یکی از مهم ترین وعده های غذایی روزانه است و همیشه تاکید شده است.

نکات مهم تغذیه در ایام امتحانات به روش درست و صحیح

  • مواد غذایی متفاوت مصرف کنید. سعی کنید از تمام مواد مغزی و مورد نیاز به قدر کافی استفاده کنید.
  •  سعی کنید برای صبحانه از نیمرو استفاده کنید. زرده تخم مرغ دارای ویتامین B است. این ویتامین برای سوخت و ساز سریع گلوکز مهم و حیاتی است. این ویتامین را می توان در زرده تخم مرغ، غلات و تخم آفتابگردان یافت.
  •  در زمان خواندن برخی درس های کوتاه یا نکته ای قدم بزنید. تحرک باعث یادگیری بهتر می شود نسبت به زمانی که در وضعیتی ثابت و بدون تحرک هستید. حتی می توانید در صورت امکان دقایقی از روز را به دویدن اختصاص دهید.
  •  از شیرینی جات برای تامین انرژی به طور مداوم استفاده نکنید. این مواد انرژی را سریع آزاد می کنند و مدت کوتاهی انرژی را برای ما تامین می کنند.
  • سعی کنید در وعده ناهار از سبزیجات و مواد پروتئینی (مرغ، ماهی و…) استفاده کنید.
  • سعی کنید در وعده های غذایی از سبزیجات و میوه هایی مثل فلفل دلمه زرد، هویج، انبه، نارنگی، خرمالو استفاده کنید. زیرا به تقویت دید و بینایی کمک می کند.
  • شب ها در وعده شام سعی کنید از غذاهای سبک استفاده کنید تا خواب آرام و راحتی داشته باشید. می توانید برای آرامش قبل خواب از دمنوش های گیاهی مثل گل گاو زبان و اسطوخدوس هم استفاده کنید.
  • سعی کنید در طول روز از بیشتر مواد غذایی استفاده کنید تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود.
  • آب زیاد بنوشید. کاهش آب بدن باعث کاهش عملکرد مغز و توانایی آن می شود.

سبزیجات: سبزیجات همیشه و برای همه افراد مهم و ضروری است. سبزیجات به دلیل داشتن فیبر باعث تولید سرتونین در مغز می شود که آرامش را برای شما به دنبال دارد.

میوه: میوه سرشار از آنتی اکسیدان است. باعث عملکرد بهتر مغز می شود و خستگی را رفع می کند و باعث نشاط می شود.

غلات: غلات باعث تقویت عملکرد مغز می شود. سعی کنید در وعده شام بیشتر از آن استفاده کنید.

ماهی: ماهی دارای اُمگا 3 زیادی است. مصرف انواع ماهی خصوصا برای افرادی که درس می خوانند و نیاز به تمرکز دارند توصیه می شود.

مواد غذایی حاوی آهن: آهن یکی از مواد ضروری بدن است که حتما باید به اندازه کافی از مواد غذایی تامین شود. یکی از علل کمبود اکسیژن مغز کاهش آهن بدن است. بنابراین سعی کنید مواد غذایی دارای آهن مثل گوشت قرمز، عدس، جگر، اسفناج و گل کلم را استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *