
راه های تقویت حافظه کوتاه مدت
راه های تقویت حافظه کوتاه مدت. از دست دادن حافظه از نظر خیلی ها بدترین اتفاقی است که می تواند برای هر کسی رخ دهد. از آن بدتر از دست دادن حافظه کوتاه مدت است. تصور کنید که شما بعد از یک حادثه، حافظه کوتاه مدت خود را از دست داده اید. از آن پس شما نمی توانید هیچ چیز جدیدی را به ذهن بسپارید. مشکل این جاست که شما تمام وقایع گذشته را به یاد دارید. می دانید اسم معلم کلاس اولتان چه بوده است ولی نمی توانید اتفاقی که 5 دقیقه پیش افتاده است به ذهن بسپارید. این گونه افراد در گذشته گیر می کنند و نمی توانند خاطره جدیدی بسازند. در این مقاله سعی کردیم به بررسی راه های تقویت حافظه کوتاه مدت بپردازیم.
بررسی علل کاهش حافظه کوتاه مدت
استرس داشتن
استرس باعث می شود که هورمون کورتیزول ترشح شود و این هورمون بر روی سیستم های شناختی بدن تاثیر منفی می گذارد و ترشح بیش از حد این هورمون باعث می شود تا حافظه کوتاه مدت ما تحت تاثیر قرار بگیرد.
حواس پرتی
با توجه به حجم بالای محرک های گیج کننده، پیش می آید که ما حواسمان پرت شود و چیزهایی را فراموش کنیم. ولی تکرار این حواس پرتی ها منجر به زوال حافظه می شود.
افزایش سن
معمولا با افزایش سن، مغز عملکردش ضعیف می شود و در بسیاری از اعمال ما تاثیر می گذارد. یکی از بیماری هایی که با افزایش سن به سراغ افراد می آید، بیماری آلزایمر است. در این بیماری فرد رفته رفته در یادآوری اتفاقات اخیری که برایش افتاده است دچار ضعف می شود و کم کم به طور کلی همه چیز را فراموش می کند. با بیشتر شدن سن، رشد سلول های مغزی متوقف می شود و بعد از مردن این سلول ها, دیگر جایگزینی برای آن ها پیدا نمی شود. به همین علت است که در دوره میان سالی و پیری ما دچار فراموشی می شویم.
مصرف الکل
یکی از بیماری هایی که در کاهش قدرت حافظه بسیار موثر است، سندروم کورساکوف می باشد که با مصرف الکل بوحود می آید.
آسیب های مغزی
آسیب وارد شدن به مغز به هر نحوی از جمله ضربه خوردن، باعث می شود که به حافظه ما آسیب وارد شود.
برای اینکه به این عارضه دردناک دچار نشویم باید در راستای تقویت حافظه، تلاش کنیم.
تمرین های تقویت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت
استفاده از یاد یارها
حتما در مدرسه به یاد می آورید که برای حفظ کردن جدول ضرب از کلمات هفلشتا و یا پلنگ و شیش تا استفاده می کردیم. استفاده از تکنیک یادیارها بسیار در تقویت حافظه موثر است.
استفاده از بازی های تقویت حافظه
همان طور که برای تقویت عضلات باید تمرینات بدنی انجام داد، برای تقویت حافظه نیز باید تمرین های ذهنی انجام داد. اسم و فامیل، جدول سودوکو و مکعب روبیک از جمله روش های مرسوم هستند.
نظم
مسلما اگر منظم باشید کمتر دچار حواس پرتی می شوید و چیز ها را فراموش می کنید. اگر کلید شما یک جای مخصوص داشته باشد، همیشه می دانید که کجا می توانید آن را پیدا کنید. نظم باعث می شود تا ذهن ما برای به یاد آوردن چیز های ساده، زیاد به خود فشار نیاورد .
قطعه قطعه کردن اطلاعات
این یکی از بهترین روش ها برای تقویت حافظه است. بگذارید با گفتن یک مثال این اصل را به شما توضیح دهیم. ما برای اینکه یک شماره تلفن را حفظ کنیم، آن را این گونه با خود تکرار می کنیم: 7360-670-0919، هیچگاه شماره را به این حالت نمی شود حفظ کرد : 09196707360 . تکه تکه کردن اطلاعات، حفظ کردن را راحت تر می کند.
با صدای بلند حرف زدن
اگر با صدای بلند درس بخوانید یا اسامی را تکرار کنید مغزتان آن ها را می شنود و راحت تر آنها را به خاطر می سپارد.
دیدگاهتان را بنویسید