شرایط سهمیه ها در کنکور سراسری چگونه است؟

شرایط سهمیه ها در کنکور سراسری چگونه است؟

شرایط سهمیه ها در کنکور سراسری چگونه است؟

سهمیه ها در کنکور سراسری

در کنکور سراسری داوطلبان بر اساس سهمیه به چند دسته طبقه بندی می شوند: سهمیه مناطق، رزمندگان، ایثارگران، سهمیه خانواده شهدا و بهیاران.

یکی از مهم ترین سهمیه هایی که در دوران دبیرستان و در واقع قبل از کنکور دانش آموزان با آن آشنا می شوند سهمیه جانبازان و ایثارگران و شهدا است. اما یک سری دیگر از سهمیه ها است که بیشتر در زمان پیش دانشگاهی و یا هنگام ثبت نام کنکور با آن آشنا می شوند که از قبیل سهمیه مناطق، رزمندگان و بهیاران است.

سهمیه مناطق در کنکور سراسری:

رایج ترین سهمیه ای که وجود دارد سهمیه مناطق است و شامل مناطق 1 و 2 و 3 است. دانش آموزان با توجه به محل و مکان زندگی خود در این مناطق قرار می گیرند.

برای فهمیدن این موضوع که شما جزو کدام منطقه هستید باید بدانید که تنها محل زندگی فعلی شما ملاک نیست. برای مثال باید گفت اگر دانش آموزی 3 سال دبیرستان خود را در منطقه 1 و پیش دانشگاهی را در منطقه 2 و یا 3 گذرانده است با کسی که تمام مقاطع تحصیلی دبیرستان و پیش دانشگاهی را در منطقه 2 و یا 3 گذرانده یکسان نیست. بنابراین دانش آموزان رشته های ریاضی و تجربی و انسانی باید دوره های دوم و سوم و پیش دانشگاهی را در یک منطقه و دانش آموزان هنرستانی (فنی و حرفه ای و هنرستان) باید سال دوم و سوم خود را در یک منطقه گذرانده باشند تا بتوانند از سهمیه استفاده کنند.

تمام داوطلبان به جر کسانی که دبیرستان خود را در خارج از کشور گذرانده اند شامل این سهمیه هستند.

شرایط سهمیه ها در کنکور سراسری چگونه است؟

سهمیه رزمندگان در کنکور سراسری:

فرزند و یا همسر شخصی که 6 ماه به صورت متوالی یا متناوب به صورت داوطلبانه و یا به عنوان سرباز وظیفه بوده است شامل این سهمیه می شود.

داوطلبانی که شامل این سهمیه هستند برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر باید 75 درصد از آخرین نمره قبولی را به دست آورند تا بتوانند وارد رشته و دانشگاه مورد نظر شوند.

تاییدیه این سهمیه توسط جهاد کشاورزی و یا سازمان بسیج مستضعفین انجام می شود و بعد از پذیرفتن، کد 12 رقمی را دریافت می کنند تا در فرم ثبت نام وارد کنند.

سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری:

تمام جانبازان با هر میزان درصد جانبازی می توانند از آن استفاده کنند. تا قبل از کنکور سال 96 جانبازان زیر 25 درصد شامل این سهمیه نمی شدند که اخیرا برای آن ها نیز شرایطی اعمال شده است. 25 درصد از سهمیه کل کنکور سراسری متعلق به سهمیه ایثارگران است و با اعمال تغییرات 5 درصد به آن اضافه شد.

کسانی که جانباز زیر 25 درصد هستند در صورتی که 6 ماه به صورت متوالی و 9 ماه به صورت متناوب در جبهه بوده باشند می توانند از این سهمیه استفاده کنند.

کسانی که 12 ماه سابقه حضور در ارتش و سپاه در دوران دفاع مقدس دارند چه به صورت پیمانی چه رسمی شامل این بند از سهمیه می شوند.

در هر صورت هر کدام از این سهمیه ها برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر باید 70 درصد از نمره را کسب کرده تا بتوانند از سهمیه برای قبولی در رشته مورد نظر استفاده کنند.

خانواده ایثارگران نیازی به مراجعه به سایت ندارند و تنها در زمان ثبت نام باید بند مربوط را در فرم ثبت نام پر کنند تا توسط بنیاد شهید و ایثارگران تایید شود.

سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری:

سهمیه خانواده شهدا مانند سهمیه مناطق است و فقط در انتخاب رشته های بومی اثر دارد و شامل خانواده شهدا اعم از خواهر، برادر، پدر و مادر فرزندان می شود.

سهمیه بهیاران در کنکور سراسری:

سهمیه بهیاران برای کسانی است که دیپلم نظام قدیم و یا نظام جدید در مدارس کار و دانش دارند. این سهمیه تنها برای وارد شدن به رشته پرستاری با اخذ تاییدیه از سازمان مربوطه امکان پذیر است.

در مورد این سهمیه باید یک سری از نکات را مد نظر داشت. از جمله این که:

  • دارا بودن حداقل 3سال سابقه کار در مراکز دولتی یا خصوصی به عنوان بهیار
  • داشتن مدرک پیش دانشگاهی برای افرادی که مدرک نظام قدیم دارند و هم چنین مدرک دیپلم نظام جدید از مدارس کار و دانش و یا داشتن مدرک اشتغال به تحصیل دوره پیش دانشگاهی به شرط جدا بودن از محیط آموزشی و تحصیل

5 درصد از ظرفیت تمام دانشگاه هایی که دارای رشته پرستاری هستند متعلق به این افراد است و تاکنون نیز خبری از تغییر این ظرفیت نشده است.

شرایط سهمیه ها در کنکور سراسری چگونه است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *