شرایط پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور

شرایط پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور

شرایط پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور

پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور چگونه است

متقاضیان استفاده از خدمات آموزش در دانشگاه های خارج از کشور باید از قوانین آن کشور و دانشگاه و هم چنین اعتبار مدرک از مرکز مربوطه، اطلاعات کافی و به روز داشته باشند. به این ترتیب خواهند توانست در میان دانشگاه های مختلف، مرکزی را که به اولویت های آن ها نزدیک تر است را انتخاب کرده و اقدام به ادامه تحصیل در آن موسسه آموزشی شوند. مساله مهمی که در خصوص دانشگاه های خارج از کشور باید مورد بررسی قرار گیرد، بحث اعتبار دانشگاه است. در این قسمت به توضیح اجمالی در خصوص موارد مهم در زمینه معتبر بودن یک مرکز آموزشی خارجی خواهیم پرداخت.

 

اعتبار مراکز آموزشی و دانشگاه های خارج از کشور

در این خصوص باید به آمارهای منتشر شده از سوی موسسات مختلف آمار در سراسر جهان توجه کنید. هر سال تعدادی موسسه شناخته شده بین المللی بر اساس برخی معیارهای متنوع، اقدام به معرفی مراکز آموزشی برتر در سطح جهان می کنند. از طریق دستیابی به این معیارها و هم چنین مراکز برتر، می توانید آموزشگاه ها و دانشگاه هایی را که از اعتبار مناسبی برخوردار هستند برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید.

از جمله رتبه بندی های برتر در سطح جهان می توان به رتبه بندی شانگ های اشاره کرد. در این رنکینگ سطح دانش علمی اساتید و هیات علمی دانشگاه ها، میزان پژوهش های صورت گرفته از سوی دانشگاه و … به عنوان معیارهای اصلی در نظر گرفته شده اند. دانشجویان از طریق این رتبه بندی می توانند سطح علمی دانشگاه مورد نظر خود را بررسی کنند و با آگاهی کامل در خصوص آن اقدام به پذیرش در مرکز مربوطه بنمایند.

اما دانشجویانی که صرفا به قصد ادامه تحصیل به کشور دیگر مهاجرت کرده و پس از اتمام تحصیل بازگشت به ایران را در نظر دارند، افزون بر لیست دانشگاه های جهان و رتبه بندی آن ها، باید اعتبار و مقبولیت مدرک ارائه شده از سوی آن مرکز را از نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مورد بررسی قرار دهند. چرا که برخی از دانشگاه های برتر در لیست شانگ های یا لیست های مشابه دیگر، ممکن است به دلایلی اعم از سیاسی، نظامی و … در ایران فاقد اعتبار باشند.

 

شرایط اقلیمی و محیطی دانشگاه

هر چند این موضوع شاید در ابتدا ساده و پیش پا افتاده به نظر بیاید، اما از جمله موضوعات مهم تلقی می شود. بررسی شرایط آب و هوایی و فصول سال می تواند به فرد کمک کند تا فرد با دیدی باز نسبت به انتخاب دانشگاه اقدام کند. هم چنین بررسی شهر و محلی که دانشگاه در آن واقع شده است هم، موضوع دیگری است که اگر مورد اهمال واقع شود؛ می تواند مسبب بازگشت دانشجو به کشور شود.

 

امکانات دانشگاه

از جمله مهم ترین موضوعات در این حوزه، خوابگاه دانشجویی است. داوطلب باید بررسی کند که آیا دانشگاه محل تحصیل در خصوص خوابگاه دانشجویان خارجی، تسهیلات و یا امکانات ویژه در نظر دارد یا خیر؟ در صورت نداشتن خوابگاه، موضوع تهیه محل اقامت در کشور خارجی مطرح می شود که خود نیازمند بررسی شرایط اقتصادی و … در آن کشور است.

 

مدت مجاز تحصیل در آن کشور

ارائه دروس اصلی در کم ترین زمان ممکن، حالت ایده آل برای داوطلبان خواهد بود. هم چنین توجه به شرایطی که برای اخذ واحدهای درسی بیشتر در نظر گرفته شده است هم می تواند برای متقاضیان مفید باشد. این امر علاوه بر صرفه جویی در وقت، در هزینه تحصیل دانشجو هم تاثیر گذار است.

 

بررسی شرایط پذیرش دانشگاه

این که دانشگاه مورد نظر شما چه شرایطی برای پذیرش دارد. آیا امکان گرفتن بورسیه از دانشجویان خارجی فراهم است یا خیر؟ آیا دانشگاه اقدام به ارائه تسهیلات ویژه و امکانات جانبی برای دانشجویان می کند؟ آیا آزمون ورودی در رشته های خاص دانشگاهی برگزار می شوند یا خیر؟ و سوالاتی از این دست سبب می شود که دانشجوی متقاضی تحصیل در کشور خارجی با آگاهی و آمادگی کافی وارد دوره جدید تحصیل شود. به این ترتیب می تواند از بروز مشکلات و کاستی های احتمالی آگاه گشته و اقدامات مناسب برای رفع و کمرنگ کردن آن ها را انجام دهد.

افرادی که خواهان ادامه تحصیل در کشوری دیگر هستند، پیش از هر چیز باید به بررسی اهداف خود از این اقدام بپردازند. در صورتی که این عمل آگاهانه و برنامه ریزی شده باشد، احتمال کمتری برای شکست و یا نیمه تمام رها کردن تحصیل در کشور خارجی وجود خواهد داشت. افزون بر آن بررسی شرایط زندگی در کشور مورد نظر، وضعیت اقتصادی، میزان تورم، بررسی جدیدترین اطلاعات از دانشگاه و تمامی مطالبی که در بخش آغازین مطالب ذکر شد، می تواند در اخذ تصمیم صحیح و انتخاب دانشگاه مناسب تاثیر گذار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *