
معرفی رشته تاریخ
رشته تاریخ
آشنایی با رشته تاریخ
رشته تاریخ همانند دروس دوره تحصیلی مدرسه نیست و تنها حول حوادث و اتفاقات تاریخی نمیچرخد بلکه به آموزش نحوه نوشتن، قواعد و نوع ثبت حوادث تاریخی یک ملت را به افراد آموزش خواهند داد. این رشته بسیار گسترده بوده و همانند ترمیم بناهای قدیمی، تاریخدانان تاریخ را مورد ترمیم و بازنگری قرار میدهند. آنها موارد گنگ و بیعلت را آشکار ساخته و با دلایل اقتصادی و فرهنگی توجیهی مناسب برای آن خواهند یافت. هدف اصلی تاریخ دانان این است که با بررسی و مدلسازی فعالیتهای ثبت شده انسانها به یافتههای جدید و دیدی عمیقتر دست بیابند. تاریخدانان میآموزند تا از میان مطالب گسترده و پراکنده تاریخ ثبت شده به نتیجه صحیح و روشن برسند و این نتیجه را به صورت صحیح بنویسند تا در آینده افراد دیگر از آن بهره ببرند.
گرایش ها و دروس این رشته
رشته تحصیلی تاریخ دارای سه گرایش به نامهای مطالعات آسیای مرکزی، مطالعات خلیج فارس و گرایش نسخههای خطی و اسناد تاریخی است. بازه زمانی تحصیل در رشته تاریخ عموما مدت 4 سال است. دانشجویان این رشته تحصیلی، همانند تمامی رشتهها دروس تخصصی و عمومی خاص را مطالعه میکنند که این درس ها شامل 135 واحد (درسهای پایه، درسهای الزامی، اختیاری و عمومی) است. برخی از دروس اصلی این رشته تحصیلی شامل تاریخ اروپا، تاریخ ایران، تاریخ تحولات اسلام، تاریخ مشروطیت، تاریخ سیاسی، ایران پیش از اسلام، شناخت و نقد منابع و مآخذ ایران بعد از اسلام است. این رشته تحصیلی در تمامی دانشگاههای سراسر کشور ارائه میشود.
ادامه تحصیل
هر فرد برای انتخاب رشته و ادامه تحصیل، نیازهای فردی خود را باید بررسی کند تا انتخاب مناسبی را انجام دهد. برای انتخاب رشته تحصیلی تاریخ نیاز به تواناییهای فردی از قبیل توجه و دقت بالا، فدرت تصور و خیالپردازی و نقد و بررسی موضوعهای مختلف از چند وجه مختلف اشاره کرد. افرادی در این رشته موفق هستند که بتوانند به عمق مسائل پی برده و حوادث را از جنبه دیگر مورد بررسی قرار دهند.
آینده شغلی
موقعیت شغلی افراد فارغ التحصیل رشته تحصیلی تاریخ در کشورمان ایران در مقایسه با سایر رشتهها خوب و پویا است. فارغ التحصیلان این رشته تحصیلی میتوانند در وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، امور خارجه، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موزهها مشغول به کار شوند. افراد فارغ التحصیل این رشته متخصص در زمینه توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. توانایی این افراد در برنامهریزیهای کلان است که نقشهای بسیار مهمی را میتوانند در جامعه برعهده گیرند.
با توجه به نقش مهم افراد فارغ التحصیل این رشته، در سرنوشت ملت ضرورت وجود رشته تحصیلی تاریخ در دانشگاههای سراسر کشور کاملاً ملموس است. مورخان و تاریخدانان همگی به ثبت حقیقت و واقعیت حوادث گذشته کمک خواهند کرد تا به افرادی که در آینده از آن بهره میبرند دیدی روشن اهدا کنند. اگر افراد ماهر در این زمینه وجود نداشته باشد، نمیتوان صحت و سقم رویدادها را تشخیص داد. به همین دلیل تاریخدانان میتوانند علم تاریخ را به عنوان دستاوردی کمی و دادهای در قالب اعداد بیان کنند و صحیح بودن آن را تایید نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید