
نکات مهم و ضروری قبل انصراف از تحصیل
نکات مهم و ضروری قبل انصراف از تحصیل
قبل از انصراف از تحصیل به موارد زیر توجه فرمایید
یکی از مواردی که معمولا برای دانشجویان دغدغه فکری محسوب می شود دستور العمل های اجرایی انصراف از تحصیل می باشد. بخش جدایی ناپذیر دغدغه فکری این دسته از دانشجویان مطمئنا سوالاتی پیرامون جریمه لازم پرداختی بابت انصراف، اجازه یا عدم اجازه شرکت در کنکور سراسری و یا دستور العمل های لازم جهت تحصیل مجدد است. لذا برای رفع این دغدغه بر آن شدیم تا طی یک مقاله جامع این قوانین اجرایی را بررسی کنیم تا برای این دسته از دانشجویان گره گشا باشد.
نکات ضروری پیرامون انصراف و اجازه ثبت نام مجدد کنکور سراسری
مسلما دانشجویان بارها با دفترچه ثبت نام کنکور سراسری و متنی که بر لزوم انصراف دانشجویان تا سی بهمن اشاره کرده مواجه شدند. شاید اولین سوال که برای این دسته از دانشجویان پیش آمده باشد، این است که آیا همه دانشجویان باید تا سی بهمن از مقطع تحصیلی خود جهت اجازه ثبت نام مجدد انصراف دهند یا خیر؟ در پاسخ به این دانشجویان باید گفت که فقط این شرط برای دانشجویانی که دانشجوی دانشگاه های روزانه دولتی هستند، اجرا می گردد و برای دیگر دانشجویان مانند دانشجویان پردیس یا دانشگاه آزاد این قانون اجرا نمی گردد. لازم به ذکر است دانشجویان دانشگاه های دولتی روزانه باید انصراف خود را تا سی بهمن به صورت قطعی انجام دهند ولی لزوما به ارسال فرم شماره سه به دانشگاه تا سی بهمن نمی باشد.
اما این موضوع برای داوطلبان کارشناسی ارشد کمی متفاوت است
دانشجویان کارشناسی ارشد یا دانشجویان دکترا که تمایل دارند در آزمون کارشناسی ارشد سراسری شرکت کنند و تمایل به قبولی در دانشگاه های سراسری از قبیل (دانشگاه های پردیس خودگردان، دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشگاه های روزانه و شبانه، دانشگاه های پیام نور یا دوره مجازی) را دارند، هنگامی که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا مقطع دکتری هستید الزاما باید نسبت به انصراف خود تا ده دی ماه اقدامات لازم را انجام دهید.
سوالی دیگر که در این زمینه پیش می آید این است که با توجه به برگزاری هم زمان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های آزاد با دانشگاه های سراسری اگر فردی تمایل به قبولی در دانشگاه آزاد را دارد آیا باید انصراف دهد؟ این دسته از دانشجویان نیازی به انصراف ندارند.
اما دسته دیگر دانشجویان دکترا تخصصی هستند
که در حال تحصیل در دانشگاه های معتبر و تایید شده توسط وزارت علوم از قبیل دانشجویان در حال تحصیل (دانشگاه های پردیس خودگردان، پیام نور، غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد حتما باید در صورتی که هدفشان قبولی در دانشگاه های دولتی است و قصد شرکت در آزمون سراسری مقطع دکترا را دارند باید انصراف قطعی خود را به دانشگاه در حال تحصیل اعلام کنند، اما اگر هدفتان از شرکت در آزمون دکترا برای قبولی در رشته های دانشگاه های آزاد است نیازی به انصراف نیست، اما دغدغه دیگر آن دسته از دانشجویانی که جهت شرکت در آزمون های سراسری انصراف می دهند مبحث جریمه های انصرافی است.
اگر از آن دسته از دانشجویانی هستید که تمایل به انصراف از دانشگاه های دولتی روزانه را دارید و بعد از انصراف دوباره تمایل به شروع تحصیل در یک دانشگاه دولتی را دارید یا اگر دانشجویان دانشگاه آزاد هم هستید و بعد از انصراف تمایل به تحصیل دوباره در دانشگاه آزاد را دارید از پرداخت هر گونه وجوهات به دانشگاه بابت انصراف معاف هستید، وجوه پرداختی بابت انصراف از دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و یا دانشگاه ها شبانه یک برابر و نیم میزان شهریه ثابت می باشد.
وجوه پرداختی بابت انصراف از دانشگاه آزاد نیز یک و نیم برابر شهریه ثابت این دانشگاه می باشد، جریمه انصراف از دانشگاه آزاد هم 1.5 برابر شهریه ثابت است ولی اگر بعد از انصراف از دانشگاه آزاد قصد آغاز به تحصیل در یک دانشگاه آزاد دیگر را دارید از پرداخت این جریمه انصراف معاف هستید. اما نکته قابل توجه این است اگر دانشجوی پردیس خودگردان هستید و تمایل به انصراف را دارید باید شهریه ثابت ترم هایی که از تحصیلتان باقی مانده است را پرداخت کنید.
قبولی مجدد در کنکور
جدول ضرایب دروس اختصاصی و عمومی در کنکور
توضیحاتی کامل پیرامون شیوه های گزینش بومی گزینی استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری
دیدگاهتان را بنویسید