
ویژگی دانش آموزان موفق در کنکور سراسری
ویژگی دانش آموزان موفق در کنکور سراسری
ویژگی دانش آموزان موفق در کنکور سراسری چیست؟
با توجه به تحلیل ها و بررسی های دقیق و تخصصی، مطالعه مجموعه مصاحبه های دانش آموزان رتبه های برتر، شباهت خیلی زیادی بین خصوصیات ویژگی رفتاری دانش آموزان برتر کنکور با هفت عادت طلائی افراد مؤثر که دکتر کاوی به آنها اشاره دارد، دیده شده که در متن زیر به هفت عادت افراد مؤثر و هفت ویژگی دانش آموزان موفق در کنکور سراسری می پردازیم.
هفت عادت افراد موفق، برگرفته از کتاب استفان کاوی :
۱. عامل و اثر گذار بودن
۲. آغاز از پایان در ذهن
۳. اولویت کار پرداختن به نخستین ها
۴. تفکر برنده _ برنده داشتن
۵. اول بفهمیم بعدا بفهمانیم
۶. هم اندیشی و هم افزایی(اصل سینرژی)
۷. تجدید قوای دوباره (اره تیز کردن، پیشرفت و بهبودی مستمر و فرآیندهای پیشرفت)
ویژگی ۱ : عامل و اثرگذار بودن
یکی از ویژگی دانش آموزان موفق در کنکور سراسری عمل کننده و اثر گذار بودن هست، یعنی مسئول اند و کلیه رفتارهایشان نتیجه تصمیم و انتخاب های آگاهانه و هوشمندانه خودشان است. یکی از مهم ترین و برترین روش ها برای تشخیص سطح عامل بودن و اثرگذاری این هست که وقت و انرژی خود را برای چیزهای بیهوده تلف نمی کنند چون تمرکز آن ها فقط بر روی درس خواندن و کنکور است، نه چیزهای دیگر که تمرکزشون رو به هم میزنه و از مسیر و هدفشون دور میکند.
ویژگی ۲ : آغاز از پایان در ذهن
ویژگی دیگر دانش آموزان موفق در کنکور سراسری، راه و مسیر آینده روشنی برای خودش تصور میکنند و خودشان را در اون مسیر میبینند، افــق و راهبرد پیش رو را خوب شناسایی کرده و میدانند که میخواهند به کجا برسند و برای رسیدن به آن چه چیزهایی لازم دارد. برترها برنامه خصوصی خودشون را می نویسند و فلسفه برنامه آزمون ها و پروژه ها را تا آخر به صورت دقیق می دانند.
ویژگی ۳ : اولویت کار پرداختن به نخستین ها
برترها هستند که تعیین میکنند که چه چیزهایی اولویت دارند و چه چیزهایی کمتر اهمیت دارند. زمانی که وقت کمی دارند و کارهای مطالعاتی بیشتری دارند برنامه ریزیشان قدرتمندتر پیش می رود و اهمیت بیشتری پیدا می کند. مباحث و درس ها برای آن ها اولویت بندی شده و از نظر درجه بندی و اهمیت طبقه بندی شده اند و هدفمند مطالعه خواهند شد.
دانش آموزان موفق در کنکور سراسری فعالیت های کارهای کم اهمیت و بیهوده مثل : مکالمات طولانی و غیر ضروری، اتلاف وقت زیاد، بهره مندی بیش از حد سرگرمی ها یا تماشای خارج از حد تلویزیون یا کارکردن با گوشی همراه، که همه این موارد را حذف یا کمترش می کنند.
ویژگی۴ : تفکر برنده _ برنده داشتن
به اجرا درآوردن آگاهانه برنامه، تأثیر گذاری مطالعاتی آن ها را چندین برابر می کند. این دسته از دانش آموزان می دانند که آزمون ها، نقــش آموزش محور و یادگیری و کمک به دانش آموزان را دارد و ایــن تئوری به آن ها کمک میکند تا هیچ وقت در آزمون ها غیبت نکنند و به سادگی از آن ها نگذرند.
ویژگی ۵ : اول بفهمیم بعدا بفهمانیم
دانش آموزان برتر غرور ندارند و همیشه به دنبال یادگیری هستند. آن ها قبل از توجه به نظرات خودشان، به موضوع از دید دیگران می اندیشند تا بتونند شرایط رو بهتر درک کنند. قدرت توصیه پذیری بسیار بالایی دارند و همیشه بر روی اشتباهاتشان پافشاری ندارند. آزمون ها و ابزارها و منابع و توصیه های مشاورها برایشان اهمیت دارد.
هم چنین با دوست و همکلاسی هایشان بحث و گفت و گو می کنند و قبل از شروع کلاس ها حتما حتما پیشخوانی دارند. تمام تمرکزشان در کلاس است و بسیار بالا متمرکز اند و مهم تر از آن شنونده خوبی هم هستند. در سراسر سال و مدت زمانی که در کلاس هستند حضور فعال دارند و از دبیرشان سؤال می پرسند و به پرسش ها پاسخ می دهند و روحیه فعالیت مشارکتی در کلاس را دارند. در حین حضور در کلاس درس فعالیت ذهنی دارند و هم زمان با تدریس معلم مســئله و تمرین حل می کنند و نمی گذارند که مطالبی رو که خوندن روی هم انباشته بشه برای روز امتحان. برای خودشان سؤال و مسئله درسی طرح می کنند و به پرسش های دیگران نیز پاسخ می دهند و روحیه کمک کردن به دیگران را نیز دارند.
ویژگی ۶ : هم اندیشی و هم افزایی (اصل سینرژی)
دانش آموزان برتر می دانند که موفقیت در کنکور یک کار گروهی است، نه یک کار فردی و نخستین افرادی که می توانند به آن ها کمک کنند پدر و مادر و خانواده هستند، زیرا اعضای خانواده علاوه بر انگیزه کمک به آن ها شناخت بیشتری از رفتار آموزشی و مطالعه آن ها از کودکی تاکنون دارند و بهتر می توانند با آن ها گفت وگو کنند و در کشــف روش های موفق به آن ها یاری رسانند.
آن ها می دانند که تاثیر والدین و اطرافیان در موفقیت فرزندان حتی بیش از دبیران است و اگر اولیا به درستی و به موقع همراهی نکنند و شرایط را آن گونه که باید باشد فراهم نکنند موفقیت حاصل نخواهد شد.
ویژگی ۷ : تجدید قوای دوباره (اره تیز کردن، پیشرفت و بهبودی مستمر و فرآیندهای پیشرفت)
موفق ترین دانش آموزان و برترها به طور دائمی و مستمر در حال بازنگری و نوسازی فعالیت های خودشان هستند و روش خود را مد نظر قرار می دهند و بر اساس آن پیش می روند. وقتی به گذشته خود نگاه می کنند دستاوردهایشان و زمانی که به آینده می نگرند راهکارهای موثر برای بهتر شدن شرایطشان را تصویرسازی می کنند و به دنبال عملی کردن آن ها هستند. منابعی که دارد را دوباره مدیریت مجدد می کنند و منابع کم فایده و وقت گیر را کنار میگذارند و روی بهترین و مفیدترین منبع تمرکز می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید