
چگونه در روزهای امتحان زمان استراحت خود را تنظیم کنیم
چگونه در روزهای امتحان زمان استراحت خود را تنظیم کنیم
یکی از موضوعات مهمی که در مطالعه کردن مهم است این است که در بین مطالعه، خصوصا در زمان امتحانات فاصله و زمان مناسبی را برای استراحت کنار بگذاریم. علاوه بر این مکان استراحت نیز حائز اهمیت است.
در محیطی که در آن استراحت می کنیم نباید وسایل مغناطیسی مانند تلویزیون، ضبط، کامپیوتر و هر گونه وسیله ای که امواج مغناطیسی دارد وجود داشته باشد. در صورتی که نتوان وسایل را از اتاق خارج کرد بهتر است که خاموش باشند.
به گفته دانشمندان بهترین شکل خوابیدن این است که دراز کشیده، کمر چسبیده به زمین یا تخت و دست ها کنار بدن باشد (در واقع طاق باز به طوری که جهت بدن رو به قبله باشد). این کار باعث تنظیم بارهای مثبت و منفی و جریان بهتر خون می شود.
گرم یا سرد بودن بیش از حد محیطی که در آن می خوابید باعث می شود که دیر وارد خواب عمیق شوید. بنابراین بهتر است محیطی که برای خوابیدن انتخاب کرده اید خیلی سرد یا گرم نباشد.
مکان ثابتی برای استراحت کردن و خوابیدن داشته باشید و سعی کنید هنگام درس خواندن یا تماشای تلویزیون به خواب نروید. هیچ گاه هنگامی که خسته هستید مطالعه نکنید زیرا نه تنها مطلب را نمی فهمید و درک نمی کنید بلکه مجبور می شوید مجدد آن را بخوانید.
محیطی که در آن استراحت می کنید بهتر است دارای نور مناسبی باشد و بدون سر و صدا باشد.
راهبردهای رفتاری و ذهنی را جدی بگیرید
برخی از دانش آموزان برای خواب ارزش قائل نیستند. وقتی که دیگر نمی توانند مطالعه کنند و انرژی انجام کاری را ندارند می خوابند و خوابیدن را نوعی فعالیت نمی دانند. درصورتی که تصویر ذهنی ما برای کاری که می خواهیم انجام دهیم مهم است. تصور اشتباه دیگری که وجود دارد این است که برخی فکر می کنند حتما باید به خواب عمیق بروند تا انرژی از دست رفته خود را به دست بیاوردند. بنابراین فشار زیادی برای خوابیدن به خود وارد می کنند. سعی کنید فقط به منظور آرامش و کسب انرژی استراحت کنید. دراز بکشید و بدن خود را رها کنید تا آرام بگیرید. شاید به خواب نروید ولی انرژی زیادی کسب خواهید کرد.
دوش آب گرم قبل از خوابیدن باعث می شود که آرام و راحت تر به خواب بروید. سعی کنید در حد چند دقیقه قبل از خوابیدن هر شب دوش بگیرید.
برای خوابیدن آماده شوید و از این کار لذت ببرید
سعی کنید به آرامی برای خوابیدن آماده شوید. برای خوابیدن ارزش قائل شوید. این موضوع خیلی مهم است و کمک می کند با آرامش به خواب بروید. سعی کنید 10 الی 15 دقیقه برای خوابیدن آماده شوید. به آرامی و با حوصله مسواک بزنید، یک لیوان شیر بنوشید، جای خواب خود را آماده کنید و برای خواب آماده شوید.
اگر محیطی که در آن می خوابید ساکت باشد، می توانید صدای آن را بشنوید. این صدا شبیه “سوت” است. شنیدن و دقت کردن در این صدا علاوه بر احساس امنیت و آرامش، فکر های منفی را نیز از شما دور می کند.
با فکر های خود مقابله نکنید
اگر در زمان خوابیدن، فکرهای منفی به سراغ شما آمدند با فکر کردن بیش از حد به آن ها، باعث تقویتشان نشوید. آن ها در جایی یاد داشت کنید تا در زمان مناسب به آن ها فکر کنید. اگر حوصله نوشتن روی کاغذ را نداشتید سعی کنید روی آن ها حساس نشوید تا از ذهنتان دور شوند.
خواب ظهر کمک می کند
برخی عادت به خواب ظهر دارند و این که این قضیه کمک می کند یا نه بستگی به روحیه افراد دارد. اگر فردی هستید که عادت به خوابیدن در ظهر دارد سعی کنید بیشتر از 90 دقیقه نخوابید زیرا پس از آن خواب وارد مرحله عمیق می شود و پس از آن بیداری با سختی صورت می گیرد.
اگر عادت دارید که زمستان ها ظهر بخوابید سعی کنید آن را حذف کنید. ابتدا هفته ای 2 ساعت و نیم بخوابید و بعد کمتر کنید. فراموش نکنید که به میزانی که از خواب ظهر کم می کنید به خواب شب اضافه کنید تا از مجموع میزان خواب شما کم نشود.
برخی از داوطلبان به سختی بیدار می شوند که این سختی در بیداری به کم خوابی آن ها مربوط می شود. برای راحت تر بیدار شدن می توانید از ساعت زنگ دار و برنامه ریزی دقیق بعد از بیدار شدن استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید